activiteiten

Activiteiten 2018

5 economie steunt école Xarito

 

De leerlingen van 5EMT, 5EWE en 5EWI waren aanwezig op het grote toonmoment van de projectweek van 2methode. Tijdens dit toonmoment kregen deze leerlingen meer informatie over onze partnerschool école Xarito uit Dakar, Senegal.

Tijdens het seminarie "Ondernemerschap" leren de leerlingen van 5EMT, 5EWE en 5EWI in groep samenwerken, producten creëren en verkoopmomenten organiseren. Deze verkopen vinden zowel binnen als buiten de schoolmuren plaats. Dit schooljaar zijn er in totaal 6 teams die zich engageren om tijdens de maand maart (ma 05 mrt tem vr 30 mrt) dankzij deze verkopen, in totaal € 1000,00 te verzamelen voor onze partnerschool école Xarito. 

Uiteraard rekenen we hiervoor ook op jullie steun!

Omgaan met kunststof

 

Hoe creatief omgaan met afval uit kunststof? Het antwoord wordt gegeven door onze eerstejaars STEM.

 

De leerlingen van 2 Methode brachten een bezoekje aan de verpakkingsvrije winkel CONTENT.

Enkele sfeerfoto's!

 

Motion to maintain

 

Na hun verschillende deelnames aan RingRock heeft de band Motion to Maintain onlangs een nummer, gekoppeld aan een muziekvideo, uitgebracht. Wij zijn als school heel trots op onze (oud)leerlingen en willen deze videoclip dan ook aan jullie voorstellen.

Kunst op school

Dit mooie kunstwerk werd gemaakt door de leerlingen van het 3e jaar Artistieke Vorming en is te bewonderen in de inkomhal. Dikke proficiat aan iedereen!

#Adopt México?

 

What is #Adopt México?

"As a Mexican student in Belgium, looking forward to help my country. I have created a nice charity project using one of the most emblmatic flora of Mexico. A little cactus is trying to find help for Mexico! After the earthquake more than 20 thousand houses have been damaged. Every cactus you adopt will be one more brick for reconstructing a house."

Wij, leerlingen van het 5e leerjaar die de richting economie volgen, steunden tijdens een verkoopmoment voor het seminarie ondernemerschap onze klasgenoot Santiago, een uitwisselingsstudent uit Mexico. De winst van onze activiteit gaat naar #Adopt México.

Door dit verkoopmoment werken we dus niet alleen aan onze ondernemersvaardigheden maar helpen wij ook Santiago en de Mexicaanse gemeenschap.

Met deze actie hebben we € 500,00 opgehaald.

 

Wereldwinkel op school - award

Op dinsdag 05 december 2017 kwam Annelies van Oxfam Wereldwinkel Leuven langs om ons verkoopteam te trakteren. Elke leerling van de 2e graad kreeg een heuse goodie bag met heel wat lekkers. Ook de 1e jaars en 2e werden op iets (h)eerlijks getrakteerd.

Aanleiding van dit bezoek was een award die we wonnen. Maar toeval of niet dinsdag 05 december is het ook de dag van de vrijwilligers.

 

 

Jits uit 1LMb schonk haar viool aan Mosul. Het fragment kan je bekijken door op onderstaande knop te klikken.

Rudi Vranckx zijn oproep om muziekinstrumenten in te zamelen was een groot succes. Na een lange tocht konden Rudi en zijn team de 100 ingezamelde instrumenten afgeven op de muziekschool van Mosul. Ook de 12-jarige Jits van onze school, heeft haar eerste viool aan Rudi Vranckx geschonken omdat ze het de kinderen van de verwoeste muziekschool in Mosul van harte gunt om terug muziek te kunnen spelen. Na een lange tocht heeft Rudi de viool nu kunnen afgeven aan een de 9-jarige Merriam. (bron: VRT)


 

YOUCA Action Day!

Onze derde graad werkt een dag voor het goede doel en doet dat volgens de werkgevers erg goed!