Afgelopen activiteiten

schooljaar 2016-2017

Activiteiten 2016-2017

Basketbal

Op woensdag 18/01 heeft onze basketploeg van de 1ste graad met snel ploegspel  en harde defence een plaats bemachtigd in de volgende ronde van het provinciaal scholentornooi. 

Beide matchen tegen het Sint-pieterscollege werden met overtuigende cijfers gewonnen 50-14 en 46-19. 

Proficiat aan Amadou, Oskar, Mathias, Bram, Sam, Ruben en Senne!!! ONE Team!

Op naar een volgende overwinning! 

GO! Atheneum De Ring steunt Mobile School en krijgt zelf label ‘eerlijke school’

(uit Rondom 12 januari)

Onze school zamelde tijdens een kersthappening met allerlei acties maar liefst 1294,07 euro in. Dit bedrag werd overgemaakt aan Mobile School, de Leuvense organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Zij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van plaatselijke straathoekwerkers.

De GO!-school kreeg tijdens de kersthappening zelf het label van ‘eerlijke school’ uit handen van een vertegenwoordiger van Wereldwinkel. Op deze school zijn geen automaten en tijdens de pauzes kunnen de leerlingen enkel eerlijke dranken en snacks verkrijgen.

Talentenjacht: repetitieweekend

Van 20 tot 22 januari trok de acteergroep op repetitieweekend naar jeugdherberg De Zandpoort in Mechelen.

In die jeugdherberg heeft Talentenjacht al een tiental keer met de acteurs (en een deel van de crew) gelogeerd. De bedoeling was een heel weekend aan Scarababy, Talentenjacht 2017 te werken. Na aankomst en avondeten startte de repetitie, die tot 24.00 uur duurde. Zaterdag werkte de groep een hele dag tot ’s avonds verder. Om 21.00 uur werd de eerste integrale versie van het toneelstuk getoond. Door de repetities én de 'voorstelling' deden de acteurs heel wat acteerervaring op. Bovendien was het weekend hét moment om nog eens grondig de tekst te repeteren en te herwerken. Het werd een leuke, uitputtende, interessante, maar vooral productieve tijd. De begeleiders en de oud-Talentenjachter Jonathan vormden het 'publiek' en stonden de acteurs bij met goede raad, acteeradvies en stevige motiverende peptalk :).

Talentenjacht 2017 vindt plaats op woensdag 29, donderdag 30 en vrijdag 31 maart 2017. Kaarten bestellen kan via talentenjacht14@gmail.com of via de deelnemende leerlingen.

Wetenschappen op school

De enthousiaste leerlingen van 3 wewim en 3wtam flink op weg om echte wetenschappers te worden! Hier ontdekken ze de wetten van de chemische reacties via experimenten. De resultaten van de proef worden vakkundig genoteerd en verwerkt in een verslag.

Oud-leerlingentrefdag

Op donderdag 9 februari 2017 zal de zesde oud-leerlingennamiddag van Atheneum Ring een feit zijn. Tussen 13.45 uur en 15.25 uur komen zoals elk jaar oud-leerlingen langs die over hun studies willen komen getuigen en/of speeddaten met onze laatstejaars. Wie wil blijven hangen, is welkom in ons 'praatcafé' dat we dit jaar voor de vijfde keer organiseren. Leerkrachten, oud-leerkrachten en oud-leerlingen én zesdejaars kunnen er bij een glaasje of een kopje herinneringen ophalen. Nadien staat er een pastabuffet op het programma, dat start met een glaasje aangeboden door de directie! Het is altijd fijn dat oud-leerlingen hun steentje willen bijdragen aan de studiekeuze van diegenen na hen én dat ze graag voor een babbel naar hun school terugkeren!

Project: de ideale school

Winnaars project ideale school!!
In het kader van het jaarthema UTOPIE hebben de leerlingen van het derde jaar een ruimte van de school ingericht naar wens en er hun ideaal plekje van gemaakt aan de hand van een maquette.
De jury heeft alle werkjes aandachtig bekeken en wil in de eerste plaats iedereen proficiat wensen. Er zaten pareltjes tussen.  Het was dan ook niet gemakkelijk om het beste project te kiezen. Jullie hebben er even op moeten wachten maar het is zover, de winnaars van het project ‘ideale school’ zijn bekend!
De winnaars van het origineelste idee zijn: Omar, Ayub, Abdullah, Bilal en Stan. Zij ontwierpen een speelplaats met een verhoogd platform, een voetbalveld, een magische boom en bootjes.
Twee groepen zijn uitgekozen tot winnaars van de mooiste afwerking:

  1. Een NCZ-lokaal met de nadruk op knusheid en gezelligheid ontworpen door Ada, Annemiek, Jits, Rune, Fleur en Bo
  2. Een wiskundelokaal dat praktisch, rustgevend en comfortabel is, bedacht en gemaakt door Axelle, Marie, Anna, Margot en Karl.

De hoofdwinnaars zijn Elle, Hazel en Loeka. Zij hebben ervoor gekozen om de tot nu toe saaie en sobere gang waar de klaslokalen liggen van de levensbeschouwelijke vakken om te toveren tot een inspirerende levensbeschouwelijke ruimte. Proficiat dames! Wij waren onder indruk en hopen weldra te kunnen genieten van jullie ideeën in uitvoering.

 

Mannequin Challenge door 3de jaars tijdens de lessen LO

Hoe jongerenproof is Leuven?

Hoe jongerenproof is Leuven? Atheneum RING Leuven gaf alvast hun mening! 

Bekijk het filmpje via de Facebookpagina of via de pagina van MijnLeuven

Italiaanse avond (14 oktober 2016)


Het personeel, de leerlingen en de directie van het GO! ATHENEUM DE RING nodigen u uit op hun jaarlijkse Italiaanse avond op vrijdag 14 oktober 2016 van 17u30 u tot 21u30.

U zal er kunnen genieten van een uitgebreid buffet Italiaanse gerechten.

Inschrijven is niet meer mogelijk.

 

 

 

20 jaar methode-feest

Oud-leerlingen kunnen een kijkje nemen op onze alumni-pagina